Saturday, March 28, 2009

oh..blog ku yang bersawang...

salam..sahabat sme! hope still ade yang membuka page nii...(joking!)
Last ana post ialah pada 14 november dan hari ini sudah 28 march.. mmg cukup lama.. kalau blog ni ibarat rumah agaknya bukan setakat bersawang..berkulat..tapi boleh roboh jugak barangkalinya...hehe!

first of all.. terima kasih kepada semua yang sentiasa bertanyakan perihal blog ini.. n mintak maaf kerana tidak berkesempatan diatas sebab2 yang bakal ana utarakan sebentar lagi..hehe!

ok!.. antara sebab-sebabnya ialah:



ana menjadi bibik 'instant' time cuti bulan november-disember.. wee memang seronok.. bagaikan satu adventure!



of course..since we're dealing wif children that loves adventure... (T.T)

--ini gambar,anak sedara ana...
boy: dai'e harraz

gurl: dhia qistina

ok..now.. my second reason is...

there's no internet connection.. so susah sket nak meng'online'kan diri.... especially time kat kampung..yee..haa!




3rd reason.. when 'm entering the new semester...
ana di sibukkan dengan Praktikal perkhidmatan makanan di Hospital Selayang..
pagi2 keluar..drive about 19 km.. and balik lewat petang..
me and one of my best friend..

i'd learned so many things during practical in hospital selayang.

* refer to 'my story'... next post maybe..haha!


praktikal perkhidmatan makanan di Hospital Selayang wif BESTA food service coop. selama 7 minggu..


--- it seems like we gonna enter surgical room.. but of course not!

4th reason : additional commitment!

masuk semester baru.. ana diamanahkan untuk membawa usrah adik-adik 1st year.. di samping perlu menghadiri usrah untuk diri sendiri..hehe! Mula-mula terasa berat juga.. since dun have any experience before..huhu! but..alhamdulillah... semuanya berjalan lancar..


5th reason : adaptation season...

semester ini bagaikan musim menyesuaikan diri dengan kekangan jadual, pertambahan komitmen, kepenatan tubuh badan dan kekuatan roh! agak lambat untuk menyesuaikan diri tapi alhamdulillah... i got new biological clock! haha...


apa-apa pun alasan...bagi ana..kita kena pandai meletakkan hak pada tempatnya... dan cekap menyusun hal-hal mengikut keutamaan atau Priority...

manusia memang suka mencipta alasan..termasuk lah ana...hehe! chayok sme!!










1 comment:

WF:ciktim said...

ooo.
patutla bersawang habis.
+_+